Jimmy in the USA – Reportage in de nieuwste Slagwerkkrant!

In januari bezocht ik New York, New Orleans en vooral Nashville en schreef ik hierover een reportage exclusief voor Slagwerkkrant. Ik sprak met mijn favoriete drummers, dook studio’s in, bezocht shows en kwam op plaatsen waar ik alleen maar van kon dromen… Resultaat is een 9 pagina’s tellend artikel in de nieuwste editie van dit prachtige blad, en hier ben ik echt supertrots op!

Dank aan iedereen bij Slagwerkkrant voor deze mooie kans. Check het magazine uit en check de extra’s HIER.

Lekker Nederlands en It Takes 2

Op dit moment draait “Lekker Nederlands” alweer enige weken op de vrijdagavond op SBS6 en is “It takes 2″ vorige week van start gegaan op RTL4 met ruim 1.7 miljoen kijkers! Vanaf nu iedere zaterdagavond op je televisie!

Verder was ik afgelopen vrijdag te zien bij “The Voice Kids” toen ik team Ilse een drumworkshop kwam geven en zal ik komende donderdag mijn opwachting maken in “The Passion”.

#1 Rock / Dance / Funk drums Benelux!

Lieve stemmers en lezers van Slagwerkkrant,

Ik schrik er gewoon van! Ik ben in de Slagwerkkrant Poll verkozen tot #1 in de categorie “Rockdrums Benelux”! Wowwwww!

Muziek maken is natuurlijk geen wedstrijd, maar ik ben wel heel erg vereerd dat zo veel mensen op me gestemd hebben en heel erg dankbaar voor alle steun en aandacht die ik van Slagwerkkrant heb mogen ontvangen afgelopen jaar.

Tevens bedank ik graag mijn trouwe sponsors voor hun jarenlange support. In het speciaal en inmiddels al 7.5 jaar Yamaha drums (Chris en Martin), Zildjian cymbals (Henk en ook zeker Jeroen die me als broekie binnenhaalde) , Evans drumheads (ook Jeroen) en Agner drumsticks (Danny); Jullie hebben me ALTIJD gesteund en op weg geholpen waarvoor superveel dank…
Ook een shout naar Meinl Percussion, Porter & Davies, Q-sticks en El Cajon; Dank jullie wel.

Last but not least; Lezers onwijs bedankt; Deze zal ik niet gauw vergeten!

Klik HIER om het artikel te lezen!

Slagwerkkrant Poll 2015

Slagwerkkrant houdt ook dit jaar weer een poll onder de lezers van dit mooie blad… Ik ben vereerd genomineerd te zijn in maar liefst 2 categorieën;

“Drummer’s drummer Benelux” en “Rock / Funk / Dance Benelux”…

Dat is toch super; dank! Stem via deze link op je favoriete drummers!

KLIK HIER!

KC and the Sunshine band

27 mei jongstleden was Jimmy met de Soundwiseband o.l.v. Eric van Tijn te gast bij RTL Late Night met niemand minder dan de enige echte KC van KC and the Sunshineband. Kijk hier het optreden terug!

YouTube Preview Image

5 jaar VanVelzen

Vandaag op de kop af 5 jaar VanVelzen; op 29 april 2010 stonden we voor het eerst samen op de Parade in Den Bosch tijdens de Koninginnenacht… 5 prachtige jaren lid van deze fantastische 2e familie, alles gedeeld en hoogtepunt na hoogtepunt samen beleefd.

In 5 jaar meerdere honderden optredens samen; Van Ahoy tot de Ziggo Dome tot het Sportpaleis. Van de Amsterdam Arena tot de Kuip tot het Olympisch stadion. “Live Live” in de HMH, een Queen-tribute op het Museumplein Amsterdam maar ook een nieuwe plaat presenteren op het dak van het Nationale Nederlanden-gebouw in Rotterdam… 2 geweldige theatertours door het hele land; “Hear me out” en “The rush of life”.

We hebben op de grootste 5 mei festivals gespeeld (met als hoogtepunt vorig jaar 3 op een dag!). Ieder jaar weer op 538 Koningsdag en speelden festivals als Appelpop, Concert at Sea (2012 was echt onvergetelijk), Beatstad, TT Assen, meerdere keren strandfestival Zand, Vrienden van Amstel, Helden van Amstel en ga zo maar door…

We maakten te gekke en ook zeer indrukwekkende trips. Zo vlogen we naar Congo voor Masterpeace, moedigden we de fietsers aan op de Alpe d’Huez, namen “The rush of life” op in London en Stockholm en gingen voor “Call it luck” naar Berlijn…

We hebben in een balletzaal leren dansen voor de boybandact, in een uitzinnig dampende zaal in Vlissingen met f**** Brian May gespeeld, in een crazy weekend 2 keer op en neer gevlogen van Antwerpen naar Amsterdam met een eigen vliegtuig; HET WAS ALLEMAAL TE GEK en dat mag zeker gezegd worden!

Lieve Roel; Medebandleden Simon, Xander, Ralf, Roy; Crew CJ, Robert, Nerko, Max, Stefan (shout naar Eric en Angele); Tourmanagement Syl en Wies (shoutout Eem en Marielle); SOLID Ruud. Thanks voor deze 5 ONVERGETELIJKE jaren met elkaar, het waren de 5 allerbeste! Op naar de volgende 5!

Ruim 1 miljoen kijkers voor de eerste aflevering van “Lekker Nederlands”.

Afgelopen zaterdag scoorde het nieuwe SBS6 programma “Lekker Nederlands” met Nick & Simon en Jurk! ruim 1 miljoen kijkers.

In dit nieuwe zaterdagavondprogramma strijden de twee duo’s tegen elkaar; Wie verzint de meest originele nieuwe teksten op grote bestaande hits. De komende 6 weken is dit programma wekelijks op de buis.

De Soundwise liveband ondersteunt dit programma muzikaal, kijk hier de eerste aflevering terug!

Vrienden van Amstel 2015… Het zit er weer op!

Waarschijnlijk is de Ahoy alweer bijna helemaal leeg en zijn de kaarten voor volgend jaar al lang en breed uitverkocht, maar ik geniet nog even na van een super prachtige Vrienden van Amstel Live! 2015.

9 keer mochten we het dak van Ahoy spelen en werden we bijgestaan door de fantastische Eva Simons en the one and only Marcel Veenendaal… En alsof dat nog niet te gek genoeg was mocht ik samen met drumvrienden Bart, Martijn, Hans, Thijs en Jamie aansluiten bij Cesar om Radar Love te voorzien van spectaculair drumgeweld.

Onvergetelijk tof! 10 dagen lang met vrienden mooie momenten beleefd, deze blijft wel weer even in mijn gedachten hoor!

Lekkere weekjes :)

Dit was weer een mooie week :) Zo speelden we met de band onder andere een MJ tribute voor Masterpeace met een fantastische groep zangers en zangeressen van overal over de wereld, zat ik in de studio met Ronald Hendriksen waarvoor we een te gekke single aan het maken zijn, hebben we 2 heftige afleveringen “Muziekherinneringen” opgenomen voor SBS6, opgenomen voor de EP van Marjet van den Brand en nog een aantal andere singles getaped die binnenkort uitkomen. Onder andere van Antje Monteiro, Simon, Mainstreet, en Jeffrey Schenk.

Gisteren kwam de nieuwe single van Wudstik uit waarop ik heb mogen spelen (check ‘m hier). Ook kreeg ik vorige week het album van Coby Grant op de derumat; een album geproduceerd door bazen  Jack van de Ven en Niels van der Steenhoven  (check die hier). Dinsdag a.s. komt de single “Schouder” van Jim Bakkum uit die we met een te gekke band live hebben opgenomen in de studio. VETTTTT!

We treden ook nog op dit weekend! Vanavond blazen we in Nieuwehorne het dak van de tent met de band en zondag in Paradiso met “De beste singer-songwriter van Nederland”. Yoooooooooooo!